Riberabaixa.info

 • Augmenta la mida de la font
 • Mida de la font per defecte
 • Disminueix la mida de la font

Al voltant del mobiliari urbà: Quina és l'altra part?

Correu electrònic Imprimeix PDF

Caseta per als menuts que fou traslladada a l'altre part de la via. Foto: ESTHER CUENCACom, quan, qui i quins criteris es tenen en compte per tal de gestionar la distribució del mobiliari viari/urbà i la diferència en la qualitat en els diferents productes/serveis que presenten aquests al llarg de tota l'extensió de Sueca,des del centre cap a les perifèries ??  Quins aspectes es tenen en compte a l'hora de situar certes instal·lacions destinades a l'usuari i al seu gaudi?

Fa molts anys vaig publicar a La Chicharra un escrit on ja denunciava l'abandó del barri on he creixcut,les poques ò nul·les inversions que han fet sempre allí en quant a servei públics.

El cas es que des de la finalització del túnel,ens ha quedat un cínic cordó umbilical que ens uneix amb la resta del poble. I de fet resulta més bé un atemtat a la mobilitat de certes persones,a més d'una "barrera arquitectònica", "psicològica" i d'altra "simbòlica",perque no podem negar que tendim a atorgar d'un cert valor social els llocs que hi habitem,que usualment utilitzem, i per tant,fem nostres.

De vegades he escoltat que una ciutat és algo canviant que ha d’avançar, per tal de millorar,creixer, però no sols vertical u horitzontalment, i a la deriva de cap bombolla sospitosa d'explotar en qualsevol moment, si no, creixer en valors,valors mediambientals, socials....,erradicar tota barrera arquitectònica e intentar reduir l'impacte mediambiental al màxim, i caminar cap a una millora contínua, però no impulsivament.

A més, em resulta força indignant la poca implicació que hi ha a Sueca amb el reciclatge, tant per part del ciutadans com per part dels responsables dels diversos departaments a qui correspon que es respecte i es camine cap a una evolució i una catarsi psico-social on un arbre no es considere un obstacle si no més bé un pulmó per la ciutat i una garantia de qualitat de vida. Vaig demanar a les instàncies que col·locaren contenidors corresponents per cada tipus de residus al meu barri, perfectament pot fer d'allò més de 8 anys. Tot a pesar de les 3 legislatures passades des que ho demanava, la cosa va a pitjor.

Ara, no solament manquen els serveis,i el mobiliari viari tals com papereres petites, papereres per excrements d'animals domèstics,contenidors per la classificació de residus, egetació, bancs, parcs infantils però en condicions.

No entenc com es pot tenir la cara tan dura de:

_en primer lloc: recol·locar peces d'un parc infantil que abans hi havia al Mercat Central de Sueca, bancs, un de cada manera, suposo que sobrants d'algun altre lloc, on segurament van substituir per altres de nous, macetons en forma hexagonal,grocs pel deteriorament d'haver estat situats durant un cert temps a algun altre espai públic,que també degueren còrrer la mateixa sort. Al meu escrit de fa anys deia que igual estaven esperant a fer els bancs de disseny, però m’he adonat que no, el que esperaven era que hi sobraren d’altres lloc per ubicar aquí els vells.

_en segon lloc: l'incompliment de la norma amb la col.locació d'aquestes peces traslladades fins aquí. La incorrecta avaluació de la seguretat d'aquest parc infantil, i els factors més importants a tenir en compte com per exemple,superfície, estructura i la disposició d'aquests elements, així com la inspecció i el manteniment de tots i cadascun d'aquests. La caseta que hi podeu veure a la imatge esta trencada.Té perill de caure, amb algun menut a dintre. I ara, que la meva neboda ens demana anar a "la caseta" em torne a prendre en serio el que, i igual m'enganye, és la feina d'uns altres.

Aquest escrit no l'he fet amb altra intenció que publicar el meu descontent,el descontent d’una ciutadana més. Potser tan sols és una veu perduda entre tanta somnolència social. Potser ningu faça cas. Potser?

AddThis Social Bookmark Button
Comentaris (8)
 • Mr.Chance
  Esther: Tal vegada no conegues el llibre " El poble infrutescent" de Suecà V.Yago. (Un manual d'autocritica per als suecans). Malgrat no compartir personalment moltes de les coses que escriu, es cert que, hi han altres, que descriuen amb prou acert el caràcter Suecà. Fes-li una ullada i trobarás algunes explicacions de les qüestions que plantejes al teu escrit. Per cert, estic totalment d'acord amb tú.
 • sinforoso
  Siempre me ha llamado la atención la falta, en Sueca, de una Asociación de Vecinos, con lo cual, todos los políticos que han gobernado el pueblo, lo han tenido relativamente fàcil. Nada puede temer más un alcalde que tener en contra a una asociación de vecinos fuerte. ¿ Se hubiese construido el tunel de la estación si toda la gente de Sueca se hubiese manifestado en contra?. Solo lo hicieron los vecinos “de la otra parte”. ¿ Insolidaridad?, ¿ Meninfotisme?, por ahí va la cosa.
  Para que un municipio funcione bien, son fundamentales las Asociaciones Vecinales, pero deben ser asociaciones no domesticadas por poder de turno, ni politizadas por intereses partidistas. Estas deben de tener un fin fundamental, el trabajar honrada y sinceramente por el bienestar de la colectividad, sin más.
  Las asociaciones vecinales deberian se el punto de partida de cualquier gobierno municipal que quiera hacer una verdadera política participativa, que mantenga la ilusión vecinal ante la Administración municipal, lo contrario conduce al desencanto, la pérdida de credibilidad y el distanciamiento de los gobernantes con sus ciudadanos.
  Problemas como los que plantea Esther en este blog, tendrían mas posibilidades de solucionarse. Sin duda.

 • PERELLO
  del frutescent criadero de rates en que s'ha convertit Pascualk Hermanos no digueu res???
 • Esther Cuenca
  MrChance.gràcies per la recomanació del llibre, he sentit parlar-ne però no l'he llegit...l'anote a la cua!!
  Sinforoso,tens raó,.Soc conscient que es feu una Associació per aquell temps dels barris d'aquesta part,en contra d'aquest túnel, però no prengué la força necessària, ni com tu ben bé dius,ningú més es va solidaritzar.HI estic d'acord amb tu amb el que proposes de l'Associació veïnal,bé siga per barris,ò en general.
  I de Pasqual hermanos............bfff
 • Chincheta
  Titol de la cançó: " Desidia".
 • el faller
  Quanta raó tens Esther!!!
  Enhorabona per l'article!!!!
 • PERELLO
  Esther , no cal que et diga que quan et vegen els de la banda de toreros del Govern Local et miraran com si tingesses una enfermetat contagiosa que pot acabar amb la humanitat. No els faces ni cas!! Eixe comportament d'ells és ni més ni menys que els de les sectes....
  Enhorabona per l'article!!!
 • Esther Cuenca
  No,no cal Perelló,jejeje....de fet,és del que es tracta,de propagar aquesta extranya mania,ja no solament de pensar,a més,i abans de que ens lleven també aquest dret...expressar-ho!!!!!
  gràcies!!!
Només usuaris registrats poden escriure comentaris!
 
Bàner

 

CEMSU Reconeixements mèdics en Sueca: conductors, armes, nàutica, grúes, seguretat privada, animals perillosos, ...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sabateria Carlos / SUECA

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Classes de dibuix

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Trobada d'Escoles en Valencià 2013

Venc terreny en Santa Marina - La Barraca d'Aigües Vives

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

FORMULARI D'ACCÉS

Qui està en connectat?

Tenim 37 visitants en línia

Sopar càncer a Sueca 2014

 

 

 

 

 

 

 

Biottec, control de plagues

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Justo Comunicacions / Internet WiFi / Servei Tècnic Oficial FERMAX

Classes de dibuix tècnic per a tots els nivells

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Clover Club - Polígon Industrial - SUECA

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Visita MOBILSOST

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fast Food: Pizzes i forn tradicional

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Amics de la Muntanya de Llaurí

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

FOTO DENÚNCIA

Des d'ací pots visitar la secció FOTO FRIQUI on també pots enviar la fotografia del teu poble de la comarca que consideres denunciable i publicar un comentari.

BLOG RECOMANAT

PLATAFORMA DE DEFENSA DEL PIMENTÓ EN LA PAELLA

Blog EuskoSueca
EuskoSueca és un ocurrent, divertit i intel·ligent blog que fa xufla sana dels decimonònics i cavernaris purismes sobre les senyes d'identitat valencianes i, en especial, la paella.


RSS

SEGUEIX-NOS EN TWITTER